Skip to main content

Parterapi i Örebro

Söker du parterapi i Örebro?

Relationsproblem är vanliga och studier visar att så många som ett av tre par mår dåligt i sin relation. Men hos många par finns det ändå ett motstånd mot att söka parterapi eller familjerådgivning, bland annat för att det kan vara obekvämt att öppna upp sig för en utomstående.

Vanliga utmaningar hos par som söker parterapi

Alla relationer har sina utmaningar, och jobbiga känslor som uppstår kan visa sig på många olika sätt. Här är några vanliga exempel på teman som är vanliga hos de som söker parterapi:

 • Att man inte uppskattar, njuter av eller har roligt när man spenderar tid ihop
 • Återkommande argumentationer eller konflikter som leder till bråk
 • En upplevelse av att inte vara förstådd eller sedd av sin partner
 • Att en eller båda drar sig undan
 • En upplevelse av att känna sig ensam i relation
 • Brist på närhet och värme
 • Brist på tillit
 • Att man inte prioriterar relationen eller varandra

I Örebro finns den kommunala familjerådgivningen, men ibland kan det vara långa väntetider eller att man bara får komma ett begränsat antal tillfällen. Att gå i parterapi kan vara kostsamt och även där kan väntetiderna vara långa. Det kan även vara svårt att få till möjligheten att gemensamt komma ifrån arbetet under dagtid.

Därför utvecklade vi Birds Relations!

Birds är en helt ny typ av relationsapp, utvecklad av Helga Johnsson Wennerdal och Clara Zelleroth, legitimerade psykologer och författare. Appen bygger på metoder från evidensbaserad parterapi, IBCT.

Birds använder ni helt på egen hand, utan direktkontakt med psykolog. Med Birds får ni guidning i att utveckla er relation och lösa relationsproblem på egen hand med hjälp av beprövade verktyg från parterapi paketerade i mindre övningar i appformat.

Kom igång med Birds!

 1. Ladda ner appen från AppStore eller GooglePlay och skapa konto.
 2. Svara på frågor om hur olika områden av relationen känns just nu. Dina svar analyseras och visas som en personlig relationstemperatur.
 3. Bjud in din partner till Birds, ni kopplas då ihop och kan göra gemensamma övningar (parserier).
 4. Arbeta med era rekommendera relationsövningar, paketerade i parserier och individuella serier.

Har du svårt att få med dig din partner?

Är det du som vill söka parterapi medan din partner är tveksam? Det är vanligt att det är en i paret som är mer motiverad att söka hjälp!

Med Birds tar vi bort många av de trösklar som finns med parterapi och chanserna att få med din partner ökar. Vi har samlat våra bästa tips på hur du ökar din partners motivation på vår blogg.

Birds Relations: en app för par

Med Birds tar ni tempen på relationen och guidas genom relationsövningar för att förstå varandra bättre, förbättra ert samspel och förstärka det positiva i er relation.

Ladda ner Birds-appen gratis
saknar närhet i relationen