Skip to main content

Vår story

”Hur kan vi hjälpa fler par att stärka och fördjupa sin relation på ett enkelt och roligt sätt?”

Den frågan ställde sig Helga J Wennerdal och Clara Zelleroth, båda legitimerade psykologer specialiserade på parterapi. På sin mottagning träffar de dagligen par som skulle vara hjälpta av relationsbyggande insatser i ett tidigare skede. Idén till Birds Relations föddes och tillsammans med Sofia Brandt och Isa Cederberg startade de Birds Relations för att fler ska må bra i sin relation.  

En tredjedel av alla par mår dåligt i sin relation

Vi vet att en tredjedel av alla par mår dåligt i sin relation och 50 procent av alla par skiljer sig. Att må dåligt i sin relation har allvarliga följdeffekter såsom ökad risk för psykisk och fysisk ohälsa. Barn påverkas också i hög utsträckning av hur relationen mellan föräldrarna fungerar.

Par söker hjälp sex år för sent

Det genomsnittliga paret söker professionell hjälp sex år efter det att problemen började. Då är den ena partnern ofta redan på väg ut ur relationen.

Vår strävan är att par ska må bra i sin relation. Med Birds minskar barriärerna för att få hjälp och par tar förhoppningsvis hjälp i tid.”

Helga och Clara driver psykologmottagningen Wennerdal & Zelleroth Psykologi där de erbjuder både parterapi och individuell psykologisk behandling. De har båda arbetat som psykologer i över tio år och har särskild vidareutbildning i parterapi enligt metoden Integrative Behavioral Couples Therapy (IBCT). De är även författare till boken “Må bra som förälder – Psykologernas strategier för småbarnsåren” som gavs ut av Norstedts förlag våren 2019.

Grundarna av Birds

SOFIA BRANDT

Managing Director

HELGA J WENNERDAL

Head of Customer Success

CLARA ZELLEROTH

Head of Methodology

ISA CEDERBERG

Head of Marketing & Development

Kontakta oss gärna om du har frågor eller tankar om Birds.

Press
Om relationer & appen Birds
Om Birds relations (bolag)
Om Må bra som förälder

Från början hette vi PAX parutveckling, men bytte under våren 2021 namn till Birds Relations. 

Birds Relations appen

Med Birds tar ni tempen på relationen och guidas genom relationsövningar för att förstå varandra bättre, förbättra ert samspel och förstärka det positiva i er relation.

Ladda ner Birds-appen gratis