Skip to main content

Parterapi i Göteborg

Söker du parterapi i Göteborg?

Relationsproblem är vanliga, faktum är att så många som ett av tre par ibland mår dåligt i sin relation. Men hos många par finns det ändå visst motstånd mot att söka parterapi eller familjerådgivning. Ett skäl till detta kan vara att det känns obekvämt att öppna sig för en utomstående. Andra orsaker kan vara att man har olika syn på hur relationen fungerar eller att man ser parterapi som ett misslyckande.

Vanliga utmaningar hos de som söker parterapi

Alla relationer har sina utmaningar, och när svåra känslor uppstår kan det visa sig på flera olika sätt.  Några vanliga exempel på teman som ofta är relevanta för de som söker parterapi eller familjerådgivning:

 • Upprepade konflikter om samma eller liknande ämnen
 • Att man inte längre har roligt ihop på samma sätt som tidigare
 • Att inte känna sig förstådd, sedd eller bekräftad.
 • Tillitsproblem
 • Sexuella problem
 • Att en eller båda drar sig undan, undvikande av att prata om det som är svårt
 • En upplevelse av att känna sig ensam i relation
 • Bristande närhet (fysisk/emotionell) i relationen
 • Att hitta tillbaka till varandra efter otrohet eller svek
 • Mycket externa faktorer eller annat i livet som gör det svårt att prioritera relationen och varandra

Hitta parterapi i Göteborg

I Göteborg finns många bra parterapeuter, både privata psykologer samt den kommunala familjerådgivningen. Inom familjerådgivningen kan det ibland vara långa väntetider eller att man bara får komma ett begränsat antal tillfällen. Att gå i parterapi kan bli dyrt och även inom privata verksamheter kan väntetiderna vara långa. Det kan även vara svårt att få lyckas komma ifrån jobbet under dagtid.

Några privata alternativ som erbjuder parterapi i Göteborg utifrån den evidensbaserade terapiformen IBCT är:

Birds – Parterapi på egen hand

Birds Relations är en helt ny typ av relationsapp, utvecklad av Helga Johnsson Wennerdal och Clara Zelleroth, legitimerade psykologer och författare. Appen bygger på metoder från evidensbaserad parterapi, IBCT.

Birds använder ni helt på egen hand, utan direktkontakt med psykolog. Med Birds får ni guidning i att utveckla er relation och lösa relationsproblem på egen hand med hjälp av beprövade verktyg från parterapi paketerade i mindre övningar i appformat.

Kom igång med Birds!

 1. Ladda ner appen från AppStore eller GooglePlay och skapa konto.
 2. Svara på frågor om hur olika områden av relationen känns just nu. Dina svar analyseras och visas som en personlig relationstemperatur.
 3. Bjud in din partner till Birds, ni kopplas då ihop och kan göra gemensamma övningar.
 4. Arbeta med era rekommendera relationsövningar.

Har du svårt att få med dig din partner?

Är det du som vill söka parterapi medan din partner är tveksam? Det är vanligt att det är en i paret som är mer motiverad att söka hjälp!

Med Birds tar vi bort många av de trösklar som finns med parterapi och chanserna att få med din partner ökar. Vi har samlat våra bästa tips på hur du ökar din partners motivation på vår blogg.

Birds Relations: en app för par

Med Birds tar ni tempen på relationen och guidas genom relationsövningar för att förstå varandra bättre, förbättra ert samspel och förstärka det positiva i er relation.

Ladda ner Birds-appen gratis
saknar närhet i relationen