Relationsövningar

De fem magiska timmarna – en relationsövning för en bättre relation

By augusti 9, 2021 augusti 11th, 2021 No Comments

Vill du veta vad som ger er en bättre relation? Hur ni kan få relationen att bli närmare och starkare? Testa den vetenskapligt baserade relationsövningen De fem magiska timmarna.

De fem magiska timmarna är en relationsövning i fem delar utformad av John Gottman. Övningen leder till att ni lär er nya vanor som ger en närmare och starkare relation. De nya vanorna ska tillsammans ta fem timmar per vecka (därav övningens namn). Dessa vanor leder till att relationen fortsätter växa och blir bättre.

Relationsövningen används ofta inom parterapi och inom familjerådgivning.

1

Vad händer idag?

Ta reda på minst en sak som din partner ska göra under dagen innan ni skiljs på morgonen.
2

Hur var din dag?

Prioritera in tid för att ha ett avstressat samtal i slutet av dagen. Prata med varandra om hur dagen varit och vad som hänt. Ett tillfälle att få prata av sig och bolla med varandra. Den som inte pratar lyssnar aktivt!
3

Tack!

Visa uppskattning för varandra (stort och smått) varje dag. Det är lätt hänt att ta det vi gör för varandra för givet. Men om du är uppmärksam kommer du inse att ni gör mer för varandra än ni tror. Berätta att du uppskattar det!
4

Fysisk närhet

Visa varandra ömhet och var fysiskt nära med kramar, pussar eller kanske en öm strykning över armen. Att vara hud mot hud gör att ”må bra”-hormonet oxytocin frigörs. Oxytocinet gör både att ni mår bra i stunden och stärker även banden er emellan.
5

Partid

Prioritera in tid varje vecka för att umgås bara ni två. Se till att använda tiden för avspänt umgänge utan plikter och måsten. Vad ni hittar på vet bara ni. Kanske tränar ni tillsammans, spelar spel eller tar en promenad. Försök att lägga bort alla skärmar och att inte prata om vardagslogistik. Tiden är till för att ni ska skapa nya minnen, ha en härlig stund och uppmärksamma varandra!

Birds Relations appen

Med Birds tar ni tempen på relationen och guidas genom relationsövningar för att förstå varandra bättre, förbättra ert samspel och förstärka det positiva i er relation.

Ladda ner Birds-appen gratis

Fler inlägg:

relationsövning

De fem magiska timmarna – en relationsövning för en bättre relation

| Relationsövningar | No Comments
Vill du veta vad som ger er en bättre relation? Hur ni kan få relationen att bli närmare och starkare? Testa den vetenskapligt baserade relationsövningen De fem magiska timmarna. De…
Relationsövningar

Relationsövningar för parrelationen

| Relationsövningar | No Comments
Vill du veta vad som ger er en bättre relation? Hur kan ni få relationen att bli närmare och starkare?  Vi som parterapeuter ser ett stort intresse för att arbeta…