Birds Relations

Bråkar ni på semestern? Så här tar ni hand om relationen

By juli 27, 2021 augusti 4th, 2021 No Comments

Hur mår ni som par nu under sommaren? Är gemensam ledighet en kärleksboost för relationen eller bidrar det lätt till relationsproblem som irritation, besvikelser och konflikter? Är ni lyckligare än någonsin tillsammans eller börjar ni fundera på parterapi? Bråkar ni under semestern? Och om så är fallet –  hur kan ni skapa förutsättningar för en bättre relation under semestern?

Ja, varför bråkar vi på semestern? För de flesta är det ju skönt att slippa vardagslogistiken, i synnerhet om man har en pressad vardag med få marginaler. Men semester innebär också avbrott från fungerande rutiner och väl inkörd ansvarsuppdelning. Att vissa par faktiskt får större relationsproblem under semestern kan också bero på olika förväntningar och behov. Risken är stor för besvikelse. För par där relationsproblem redan finns där innebär ledighet mer tid till att tänka igenom de där orosmolnen som kanske annars överskuggas av att få vardagen att fungera. Och jämför man sig och sin egen relation med andras till synes perfekta romantiska sommardagar och kvällar i motljus i instagramflödet är det lätt att känna tvivel och osäkerhet. Det är kanske inte så konstigt att det är en ökad efterfrågan på parterapi och en ökad andel skilsmässoansökningar som lämnas in just efter sommarledigheten…

Några tips för att värna om relationen under sommaren:

  • Prata kontinuerligt med varandra om förväntningar på ledigheten och egna behov.  Fundera över eventuella risksituationer och hur ni kan förebygga eller hantera dem.
  • Skapa schyssta förutsättningar för att få den semester som passar er. Försök att frigöra er från normer och hur ni tänker att det borde vara. Mår ni som bäst när ni har mycket planerat umgänge med andra?. Är ni i behov av en vecka helt själva för att vänja er vid att vara lediga ihop? Eller mår er relation allra bäst av att ni delar på er ibland och får input utifrån för att komma tillbaka till varandra med förnyad energi? Hur är ni lika och hur är ni olika? Värna om varandra och ge varandra tid för återhämtning eller aktivitet.

Behöver ni mer guidning i att utveckla er relation? Birds Relations är en app som hjälper par att på ett enkelt sätt utveckla och fördjupa sin relation. Du laddar ner den helt kostnadsfritt från AppStore eller GooglePlay. Här besvarar ni frågor om hur er relation fungerar just nu och får var och en er individuella  Relationstemperatur. Sedan kan ni gå vidare till den första relationsövningen “Vår början” där ni får hjälp vidare. Frågorna om relationen och Relationstemperaturen är också en bra utgångspunkt för fortsatta samtal. Ni kan läsa mer om hur Birds fungerar här. Lycka till! Följ oss också gärna på instagram för fler relationstips, @birdsrelations