Skip to main content

Parterapi i Trollhättan

Parterapi i Trollhättan?

Är du i behov av parterapi i Trollhättan? Relationssvårigheter är vanliga, och undersökningar visar att upp till en tredjedel av alla par kan uppleva utmaningar i sin relation. Ändå finns det en betänksamhet hos många par när det kommer till att överväga parterapi eller familjerådgivning. Denna tveksamhet kan delvis bero på den ibland obekväma tanken att dela sina inre känslor med en utomstående.

Vanliga utmaningar hos par som söker parterapi

Det är svårt att leva tillsammans och många par har då och då det kämpigt i sin relation. Här är några vanliga teman som par som söker parterapi ofta brottas med:

 • Svårigheter att uppleva glädje och njutning i varandras sällskap
 • Upprepade argument och konflikter som ofta leder till bråk
 • Känslan av att ofta vara missförstådd
 • En tendens hos en eller båda att dra sig tillbaka och undvika
 • Känslan av ensamhet i förhållandet
 • Otillräcklig närhet och brist på värme
 • Förtroendeproblem
 • För mycket annat i livet, nedprioritering av relationen och varandra

Hitta parterapi i Trollhättan

I Trollhättan finns en kommunal familjerådgivning, men det kan ibland vara besvärligt med långa väntetider och en begränsning i antal sessioner. Parterapi kan vara kostsamt och även där kan det finnas utmanande väntetider. Dessutom kan det vara svårt att koordinera tider för terapin om båda parter arbetar under dagtid. I Trollhättan finns också privata möjligheter tillgängliga, till exempel S:t Lukas Vänersborg-Trollhättan

Parterapi på egen hand med hjälp av en app

Birds Relations är en helt ny typ av relationsapp, utvecklad av Helga Johnsson Wennerdal och Clara Zelleroth, legitimerade psykologer och författare. Appen bygger på metoder från evidensbaserad parterapi, IBCT.

Birds använder ni helt på egen hand, utan direktkontakt med psykolog. Med appen får ni guidning i att utveckla er relation och lösa relationsproblem med hjälp av beprövade verktyg från parterapi paketerade i mindre övningar i appformat.

Kom igång med Birds!

 1. Ladda ner appen från AppStore eller GooglePlay och skapa konto.
 2. Svara på frågor om hur olika områden av relationen känns just nu. Dina svar analyseras och visas som en personlig relationstemperatur.
 3. Bjud in din partner till Birds, ni kopplas då ihop och kan göra gemensamma övningar (parserier).
 4. Arbeta med era rekommendera relationsövningar, paketerade i parserier och individuella serier.

Har du svårt att få med dig din partner?

Är det du som vill söka parterapi medan din partner är tveksam? Det är vanligt att det är en i paret som är mer motiverad att söka hjälp!

Med Birds tar vi bort många av de trösklar som finns med parterapi och chanserna att få med din partner ökar. Vi har samlat våra bästa tips på hur du ökar din partners motivation på vår blogg.

Birds Relations: en app för par

Med Birds tar ni tempen på relationen och guidas genom relationsövningar för att förstå varandra bättre, förbättra ert samspel och förstärka det positiva i er relation.

Ladda ner Birds-appen gratis
saknar närhet i relationen