Skip to main content

Parterapi i Skövde

Söker du parterapi i Skövde?

Letar du efter parterapi i Skövde? Relationssvårigheter är en del av livet, och enligt forskning kan upp till 33% av par ställas inför problem i sina relationer. Men trots detta finns det ofta en tveksamhet hos många när det kommer till att överväga parterapi eller familjerådgivning. Det kan såklart bero på flera saker, men en anledning kan vara att det kan kännas obekvämt att dela sina innersta tankar med en utomstående.

I Skövde erbjuds kommunal familjerådgivning till alla kommuninvånare, men det finns ofta långa väntetider och en begränsning i antalet sessioner. I Skövde finns valmöjligheter inom privat sektor, till exempel via S:t Lukas Skaraborg

Parterapi kan dock bli en kostsam investering. Dessutom kan det vara knepigt att hitta lämpliga tidpunkter för terapin, särskilt om båda parter arbetar under dagtid.

Vanliga utmaningar hos par som söker parterapi

Relationer har sina toppar och dalar, när svåra känslor uppstår kan det visa sig på olika sätt. Några vanliga problemområden hos par som söker terapi är:

 • Svårigheter att känna glädje och njutning tillsammans
 • Återkommande dispyter och konflikter som ofta leder till bråk
 • En känsla av att ens partner inte förstår eller ser en
 • Att en eller båda parter drar sig undan
 • En känsla av ensamhet i förhållandet
 • Brist på närhet (fysisk och/eller känslomässig) och värme
 • Svårigheter med ömsesidig tillit
 • Att inte prioritera relationen eller varandra, högt tempo i livet i övrigt

Kan man gå i parterapi på egen hand?

Ja, det är möjligt att jobba med relationen på egen hand utifrån beprövade verktyg från parterapi. Birds Relations är en helt ny typ av relationsapp, utvecklad av Helga Johnsson Wennerdal och Clara Zelleroth, legitimerade psykologer och författare. Appen bygger på metoder från evidensbaserad parterapi, IBCT.

Birds använder ni helt på egen hand, utan direktkontakt med psykolog. Med Birds får ni guidning i att utveckla er relation och lösa relationsproblem på egen hand med hjälp av verktyg från parterapi paketerade i mindre övningar i appformat.

Kom igång med Birds!

 1. Ladda ner appen från AppStore eller GooglePlay och skapa konto.
 2. Svara på frågor om hur olika områden av relationen känns just nu. Dina svar analyseras och visas som en personlig relationstemperatur.
 3. Bjud in din partner till Birds, ni kopplas då ihop och kan göra gemensamma övningar (parserier).
 4. Arbeta med era rekommendera relationsövningar, paketerade i parserier och individuella serier.

Har du svårt att få med dig din partner?

Är det du som vill söka parterapi medan din partner är tveksam? Det är vanligt att det är en i paret som är mer motiverad att söka hjälp!

Med Birds tar vi bort många av de trösklar som finns med parterapi och chanserna att få med din partner ökar. Vi har samlat våra bästa tips på hur du ökar din partners motivation på vår blogg.

Birds Relations: en app för par

Med Birds tar ni tempen på relationen och guidas genom relationsövningar för att förstå varandra bättre, förbättra ert samspel och förstärka det positiva i er relation.

Ladda ner Birds-appen gratis
saknar närhet i relationen